Здраве и красота

Цигарите не успокояват нервите

Изследване развенчава мита, че пушенето гони стреса

07.01.2013г. / 16 30ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Учени развенчаха мита, че цигарите гонят стреса. Авторитетното британско издание British Journal of Psychiatry публикува резултатите от изследване, проведено във Великобритания сред 500 пушачи от различни клиники.

Свързани статии

Проучването показва, че след като спрат да пушат, мнозинството от хората започват да изпитват прилив на оптимизъм, тревогите ги напускат и се избавят от признаците на депресия.

Резултатите са противоположни на широкото схващане, че пушенето успокоява нервите и помага срещу стрес. Това е и най-честият довод на пристрастените към цигарите, който вече е опроверган научно.

Новината е публикувана в първите дни след Нова година, когато се счита, че най-много пушачи са се заклели да захвърлят цигарите в кошчето.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Няма значение.. ( преди 9 години )
Да, ама това е все 1 да си биеш синтетичен допамин или тестостерон там каквото се бие за да получиш желаните ефекти примерно.. Ама след време тялото спира сам да произвежда в-вата, които по естествен начин ти оправят тия проблеми дето си имал/а иначе.Какво става тогава? Нищо, постиш :DВече официално си пристрастен и момента в който махнеш това вещество в случая примерно никотин ше изпаднеш в абстиненция. :) А на тялото ти ше му трябват поне няколко дни, седмици и повече да си пусне фабричките за ония вещества, които по-рано са те оправяли по естествен начин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ники ( преди 11 години )
Ами не е вярно!От миналия век се знае,че никотинът е мощен антидепресант.Така,че статията е невярна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар