Здраве и красота

Хранителна секс диета

Кои храни са естествени афродизиаци

10.01.2013г. / 13 02ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Трудно могат да се преброят различните видове диети, претендиращи, че се грижат за добрата ви фигура, дават ви енергия или понижават холестерола. А чували ли сте за хранителен режим, стимулиращ сексуалното желание? Ето някои храни, които със сигурност ще подсилят либидото ви и за разлика от хапчетата ще доставят наслада и на вкусовите ви рецептори.

Целина

Може да ви звучи странно, но е истина. Нашите прародители са познавали специфичните качества на целината и от векове са я използвали като секс стимулант. Тя е изключително богата на витамините A, C и B, както и на калий и много минерали, а етеричните масла, които съдържа, спомагат за разширяване на кръвоносните съдове и я превръщат в естествен афродизиак.

Свързани статии

Черен хайвер

Става въпрос специално за хайвера на есетрата. Безспорно това е най-изисканата любовна храна. Цената на черния хайвер е твърде висока за да можем всички да си го позволим, но е добре да познаваме качествата му и при много специален случай да поднесем изненада на партньора си. Високите стойности на витамини и минерали, които хайверът съдържа са добър стимулант на кръвоносната система и от там на оргазма, помагайки на кръвта бързо да стигне до важни за него части от тялото ви.

Стриди

Те са въплъщение на еротиката. Стридите са чиста енергийна протеинова „бомба“. Клинично е доказано, че цинкът, който те съдържат в изобилие, стимулира производството на сперма и повишава нивото на тестостерона. Нещо любопитно. Думата „афродизиак“ идва от името на богинята Афродита, която според древните гърци е излязла от мида на стрида. Легендата разказва, че перлите са вкаменени капки роса от косите на Афродита.

Шоколад

Знаете ли, че преди време той е бил забранен в мъжките манастири, точно защото се считало, че е твърде „секси“. Освен полезни витамини и антиоксиданти, какаовите зърна съдържат и две съставки (триптофан и фенилетиламин), които увеличават количеството на ендорфини в мозъка – така популярния „хормон на щастието“. Шоколадът съдържа също и стимулантите кофеин и теобромин, които в голяма степен обясняват „приповдигнатото ни настроение“, когато се отдаваме на това любимо изкушение.

Бадеми и ванилия

Вкусът и ароматът им са ненадминати, но те действат и като феромони на обонятелните ни рецептори. Доказано е, че ако нечия миризма ви харесва, то той ви подхожда и привлича биологически. Разбира се, че всички ние бленуваме за съвместимост по отношение на темперамента, характера, интелекта, но... това е тема за друг тип размисли.

Коментирай