Здраве и красота

Страдате ли от синдрома нерешителност?

Лесни стъпки да преодолеете нерешителността

31.01.2013г. / 17 09ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Чували ли сте за синдрома нерешителност? Това е състояние на духа, когато ви е трудно да взимате не само трудни и важни решения, но и когато трябва да правите по-незначителни избори. Вечни колебания дали сте постъпили правилно в определена ситуация, дали не сте избързали или пък забавили дадено решение. Това са лутания, които не само изяждат времето ви, но и ви натоварват изключително много и ви носят негативна енергия.

Ето как да разберете дали сте нерешителна натура и как може да го промените, дори и да вярвате, че на вашата възраст човек трудно се променя, няма невъзможни неща:

Многото варианти ви затрудняват

Огледайте ситуацията с бърз и реален поглед, като винаги се вслушвайте в женската си интуиция. Тя ще ви подскаже най-правилното решение, но много често пропускаме да й се доверим. Лимитирайте изборите си до 1-2 ценни варианта и изберете най-подходящия. Но колкото повече се забавите, толкова по-трудно ще става взимането на решение.

Искате да сте перфектни

Запомнете едно: никога няма да сте идеални в очите на всички. Важното е да се чувствате удовлетворени от вашия личен избор, а не от това как той се отразява на другите и какво мислят те. Когато вие сте с чиста съвест пред себе си, значи сте взели правилното решение и връщане назад няма.

Страх ви е от последствията

За да решите този проблем, винаги взимайте необратими решения, след които да няма връщане назад. Така ще сте сигурни в избора си, каквото и да става.

Липса на адекватни критерии

Най-често нерешителността на характера произлиза от липсата на правилни критерии. Създайте си система от изисквания и се придържайте към тях във всяка ситуация.

Коментирай