Здраве и красота

Как да се мотивираме да започнем спорт или фитнес?

Няколко лесни трика, с които да се стимулирате да отслабнете здравословно

04.02.2013г. / 09 03ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Дамите са суетни и това е ясно на всички. Неизменна част от нашето ежедневие са притесненията за външния ни вид. Красиви ли сме достатъчно, стегнати ли са телата ни, как изглеждаме в дрехите си, дали привличаме мъжките очи? Следващата стъпка на тези лутания е започването на диета и желанието да спортуваме, за да сме в добра форма. Често почваме, но след няколко тренировки бързо се отказваме. Ето защо ви предлагаме няколко мотивационни трика:

1. Поставете си ясни и постижими цели

Големият проблем при започването на спортна програма с цел отслабване е когато си зададем невъзможни за постигане резултати. Например: да свалим 5 килограма за седмица или две, да стегнем задните части за по-малко от месец и т. н. За да има успех вашето начинание трябва да си поставите реални цели, които, ако в условния срок бъдат надминати, още по-добре за вас. Но не бъдете мечтатели, а реалисти.

2. Направете си тренировъчен план

Друга голяма грешка при желаещите да отслабнат бързо са изморителните и чести тренировки. Разбира се, че резултатите ще се появят много по-бързо, ако тренирате редовно, но ако пък това ви уморява и демотивира, по-добре недейте. Тренирайте 2 пъти в седмицата, ако това ви устройва и резултатите отново няма да закъснеят.

3. Не прекалявайте с тренировката

Свързани статии

Тренирате 2 или 3 пъти седмично, но решавате, че 40 минути не са достатъчни. Продължавате да тренирате час или час и половина. Накрая грохвате от умора и не искате да посетите фитнеса поне месец. Това ви действа демотивиращо и е абсолютно забранено. Фокусирайте се върху плана с тренировки и не се престаравайте излишно.

4. Следете и записвайте успехите си

Най-голямата мотивация да тренирате редовно е, когато виждате добрите резултати. Записвайте си ги, следете редовно мерките и теглото си и се окуражавайте. Но без да се възгордявате.

5. Намерете приятели и съмишленици

Ако тренирате във фитнес салон, не се притеснявайте да се сприятелите с другите. Това ще ви подейства още по-стимулиращо. Пийнете по един протеинов шейк след тренировката, побъбрете си и следващия път ще отидете на тренировка с още по-голямо желание.

Коментирай