Здраве и красота

Напитки, които пречат на остаряването

Открийте кои плодови сокове ви подмладяват

06.02.2013г. / 17 01ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Мисия невъзможна е да спрем стареенето на тялото и ума ни. Но можем да се опитаме да забавим този процес с правилно и здравословно хранене, с чести упражнения и физическа активност.

Разберете кои плодови сокове ни помагат да отдалечим старостта:

Сок от грейпфрут за гладка кожа

Основните витамини и вещества, съдържащи се в розовия грейпфрут, имат благотворно влияние върху кожата – изглаждат бръчките и подмладяват.

Чаша вино гони алцхаймера

Според различни изследвания, проведени в САЩ, се оказва, че консумацията на чаша вино на ден отдалечава риска от старческа деменция или болестта на Алцхаймер.

Кокосово мляко или кокосова вода пази сърцето

Сравнение между жителите на острови около бреговете на Панама и граждани на САЩ, показало интересен резултат. Островитяните имали в 9 пъти по-нисък риск от сърдечни заболявания в сравнение с американците. Основната причина за това се крие в голямото количество кокосово мляко, което те пият редовно.

Мляко от соя предотвратява появата на бръчки

Изофлавоните, които се съдържат в соевото мляко помагат да се съхрани за по-дълго колагенът в кожата, а оттам да се запази нейната еластичност.

Сок от моркови за добра памет

Морковите съдържат лутеолин, за който се вярва, че е способен да забавя когнитивните разстройства и влошаването на паметта.

Чаша кафе на ден пази от рак на кожата

В едно изследване, проведено между 93 000 жени, се оказва, че тези, които пият в продължение на години по едно кафе на ден са с по-малък риск да развият рак на кожата.

Вода за свеж дъх

Водата поддържа гърлото и устата ни винаги добре хидратирани и влажни, малко застрашени от сух дъх. А сухотата в устната кухина е следващата крачка към лошия дъх.

Портокалов сок за добро зрение

Портокалите са богати на витамин C, а за никого не е тайна, че портокаловият сок, заедно с този от моркови е идеален помощник на доброто зрение.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )