Здраве и красота

За красива прическа – да подредим стърчащите кичури

С хубава прическа – спестете време и нерви сутрин с тези прости принципи

25.02.2013г. / 08 28ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Случвало ли ви се е да се уловите, че гледате със завист (дори не благородна) удивително подредената в чудесна прическа коса на някоя дама в автобуса или на улицата? Няма как обаче всички да сме с красиви коси по рождение. За някои от нас слагането на немирните кичури в ред всяка сутрин се превръща в истински кошмар. Добрата новина е, че както за всеки друг проблем и тук са се намерили хора, които да ни подскажат как да се справим с тази трудна задача и да си спестим ценно време и нерви.

От първостепенна важност е да използваме винаги след измиване на косата си с шампоан и подходящ балсам. Поне веднъж на две седмици си правете и дълбоко-подхранваща маска, а тези от вас, които имат много сухи коси трябва непременно след всяко миене да нанасят и балсам без отмиване. Всички тези процедури ще премахнат лесното наелектризиране на косата и ще я направят копринено мека.

Върху полусухата коса нанесете подходяща пяна или гел и след това оформете желаната от вас прическа с четка и сешоар. Пяната и гелът ще окажат траен ефект върху стърчащите кичури и поне в рамките на работния ден косата ви ще е добре подредена.

Добра идея е да оставите косата си да изсъхне без помощта на сешоар. Когато остане леко влажна нанесете пяна или гел, разделете на кичури и доизсушете със сешоар и подходяща кръгла четка. Не се отказвайте, ако първите опити са неуспешни. След няколко упражнения ще започнете да се справяте по-уверено и като резултат ще имате гладка и подредена коса чак до следващото миене.

Вашата фризьорка ще ви даде най-правилен съвет какъв тип прическа да изберете за твърде своенравната си коса. Добре подбраната прическа играе съществена роля за по-бързото справяне с предизвикателството „щура коса“.

Коментирай