Здраве и красота

Пролетта – най-доброто време за промяна в живота

Психолози ни дават няколко идеи да започнем начисто

04.03.2013г. / 12 41ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Психолози считат началото на пролетта за едно от най-подходящото време за промени в живота. За да сме в пълен синхрон с природните енергии, можем да планираме новото начало да се случи на мартенското новолуние – на 11 март 2013 г.

Ярките дрехи, пешеходните разходки и разнообразието от пресни плодове ни карат силно да усещаме, че зимата си отива. Добре е да не отлагаме желанието за каквато и да е промяна в живота си – малка или голяма, защото самата природа ни дава импулс за това.

Свързани статии

В човешкия организъм се променя хормоналния статус, настроението, стремежите ни. Това е радостен период, през който всичко ни се струва по-възможно от преди. Март е най-доброто време и за планиране на пътувания и обмисляне на отпуските, за ремонт и др.

Първият месец от пролетта е подходящ момент да направим крачка към здравословен начин на живот – лека промяна в менюто, десетминутна разходка на въздух в обедната почивка или по-дълга през уикенда, ударна грижа за кожата – с хидратиращи и подхранващи маски, пренареждане на гардероба и нова концепция в стила ви на обличане.


Снимка: Reuters

Психолозите напомнят, че в началото на пролетта можем да се срещнем и с проблема на дезадаптацията. Тя не продължава дълго – около две седмици, за което време се адаптираме към новия сезон. Най-трудно го понасят децата до тригодишна възраст, възрастните хора и страдащите от хронични заболявания.

Съветът на експертите към всички хора е да засилим организма си със силна храна, витамини и позитивно настроение. Хубаво е да приемаме повече пресни плодове и зеленчуци – на салати и на сокове.

За да усетим идването на пролетта е нужно да внесем във външния си вид, в интериора на дома и в работата свежи и ярки цветове. Добре е да сменим осветлението у дома или в работата с по-ярко.

Физиологическите процеси в организма ни, както и в природата, увеличават скоростта си, след като цяла зима са били в забавен ритъм. Ставаме по-весели, по-подвижни, по-активни и с по-оптимистично настроение. Затова всяка промяна, започната сега, има шансовете за успех.

Коментирай