Здраве и красота

Предимствата на сухата кожа

Изглежда по-чиста и се гримира лесно

05.03.2013г. / 12 30ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Някои от вас може и да не се съгласят, но сухия тип кожа е за предпочитане пред мазния. Естествено, както при всичко друго, и тук крайностите не са желателни, но обективно погледнато сухата кожа създава сравнително по-малко проблеми на притежателките си. Какви са основните предимства на сухата кожа?

По-малко пъпки и черни точки

Основните оплаквания на жените с мазна кожа са свързани с акнето и черните точки. Запушените пори на кожата предполагат лесно образуване на възпаления и пъпки, докато жените със суха кожа не са предразположени към тези болезнени и загрозяващи лицето петна.

Не привлича прах и мръсотии

Свързани статии

Мазната кожа като с магнит привлича праха и мръсните частици от въздуха, които смесвайки се с отделената от порите мазнина образуват неприятен лепкав слой. Той от своя страна блокира порите и й пречи да диша. Освен че е неприятна на пипане, подобна кожа и на вид отблъсква заради перманентната лъскавина. За разлика от нея, сухата кожа има матов оттенък и това е един неоспорим плюс за нея.

По-лесна е за гримиране

Върху мазната кожа гримът се фиксира трудно и освен, че постигането на добър резултат отнема много време, за твърде кратко той остава добър. За жените със сухата кожа нещата стоят доста по-различно. С полагането на подхранващ лосион и добър фон дьо тен се изчерпват условията за лесен и дълготраен грим. Остава само да притежавате сръчни ръце и добър вкус, както и качествени гримове. Почти е сигурно, че няма да ви се наложи да нанасяте корекции по грима си през целия ден.

Разбира се – сухата кожа има и своите проблеми. Те не бива в никакъв случай да бъдат пренебрегвани, като на първо място поставяме добрата и редовна хидратация на откритите части на тялото – лицето и ръцете. Появата на лющещи се и груби участъци по кожата са сигнал за сериозна авитаминоза и дехидратация на организма. За да изглежда кожата ви здрава и красива си струва да инвестирате в овлажняващи и слънцезащитни кремове и лосиони с много добро качество. Резултатът от тази грижа няма да закъснее.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 11 години )
Остарява по-бързо и се сбръчква по-лесно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар