Здраве и красота

Часовник избира най-доброто време за събуждане

2 условия да се будим с усмивка и да жънем успехи през деня

05.03.2013г. / 08 56ч.
Надежда Маринова
Снимка: архив Reuters

Снимка: архив Reuters

В наши дни е напълно нормално да не ни достига сън и да се събуждаме уморени. Сутрините да прекарваме в мрачно настроение и в безброй прозявки, а следобедът възглавницата и леглото ни да са непостижим мираж. Толкова ни е омръзнало всичко това, че дори ни идва до гуша от поговорката „Утрото е по-мъдро от вечерта“ и ни се иска да измислим нова поговорка, но каква, още не сме решили.

Свързани статии

Понеже учените са хора практични, които врят и кипят с неволите на нас, обикновените хора, мозъците им непрекъснато щракат. Вземайки предвид недостига ни от сън и лошото качество на нощната ни почивка, те се замислили може ли да избегнем навъсеното си настроение рано сутрин. Те предлагат само 2, но много важни условия:

1. Нощният сън трябва да е от 7 до 10 часа в зависимост от нуждите на всеки организъм.

2. Второто важно условие е да се будим навреме. Ако часовникът ни събуди във фазата на бавния сън, ще се чувстваме като разбити; ако ни събуди във фазата на бързия сън – ще се чувстваме като изгубени.

Най-доброто време за събуждане е веднага след бързата фаза на съня. В почивните дни го правим, без да полагаме усилия – събуждаме се тогава, когато се наспиваме. В работните дни това е невъзможно.

Точно тук идват на помощ учените. Те измислили специален будилник, който измерва пулса ни и по него разпознава в коя фаза на съня се намираме, за да ни събуди в нужното и правилно време. Тогава от само себе си ще ставаме от леглото с усмивка, а през деня ще сме бодри и работливи.

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
( преди 11 години )
Абе то хубаво, че часовникът ще ме буди в правилното време, ама дали и според шефа това е така? Защото аз си се познавам и знам, че преди 9 просто няма как да се събудя отпочинала, ама лошото, е че спорид шефовете в 8 трябва да съм на работа...Та много е готино, че са изобретили такъв часовник, ама на мен и на милионите работещи хора няма как да ни е полезен, защото ако го ползваме означава да закъсняваме за работа всеки ден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар