Здраве и красота

Формата на ноктите определя характера

По ноктите може да съдим за характера на човек

06.03.2013г. / 09 45ч.
Надежда Маринова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Как по формата на ноктите можем да определим характера на човек? Лесно е – разделяме ноктите на 4 вида: кръгли, квадратни, трапецовидни и правоъгълни, а останалото е френология.

Свързани статии

Правоъгълните нокти намекват за весели, действени, оптимистични хора. Понякога тези качества са толкова силно изразени, че това предизвиква неразбиране и завист у другите. Такива хора са идеалните изпълнители във всяка сфера. Напред ги дърпа любопитството към живота, готовността непрекъснато да учат нещо ново, да изследват неизвестното. Понякога са прекалено доверчиви, което може да им изиграе лоша шега. Отнасят се философски към живота, леко преживяват провалите и спадовете, както и победите.

Кръглите нокти говорят за сантиментален и мечтателен характер. Тези хора невинаги са обективни в оценките си. Често другите ги използват. Мъчи ги неясно чувство на вина пред близките и приятелите им. Имат силата да направят щастливи тези хора, които ги разберат и оценят чистата им и добродетелна душа.

Квадратните нокти показват уравновесен характер. Такива хора успяват да съхранят спокойствие в напрегнати и критични ситуации. Гледат в бъдещето и не съжаляват за миналото. Ценят независимостта си. С близките са нежни и приветливи. Те са модел за здрав смисъл и емоционална стабилност.

Трапецовидни нокти имат горделивите хора, които имат високо мнение за себе си. Чувството им за собствено достойнство не търпи непризнаване, незачитане и неподчинение от другите. Често сред тях има хора на изкуството – особено в областта на поезията и музиката. Те са енергични и подвижни, но понякога горделивостта им пречи на хармоничните отношения с другите.

Коментирай