Коя жена е фатална? Красавицата, която не се вписва в описанието на „средностатистическата жена“. Фаталната дама е убийствена, изискана, оригинална, която кара мъжете да полудяват, когато са близо до нея. В същото време тя не отвръща, остава си вечната загадка, независима и горда. Къса връзката без предупреждение, мълчаливо и красиво. Тя е егоистка в добрия смисъл на думата.

Обича себе си и с флуидите на тази любов привлича всички налични мъже към себе си. Цялата е изтъкана от еротика и сексапил. Не търси мъжете, те сами идват. Уверена е, не се тормози в съмнения, не се притеснява да показва ума си, осъзнава предимствата на красотата си.

Със сложен и силен характер, безкомпромисна, често ще я видите да катери бързо и успешно кариерната стълбица, нехаеща за семеен живот и дондуркане на деца. Майчинството е последното нещо, което я интересува. Макар че може да роди едно дете, но никога не изневерява на култа към женствеността си.

Още по темата

Дали изобщо тази жена може да обича? Кой знае! Любовта й е пагубна за самата нея. Освен това обичта предполага достигане на щастие в даден момент, а това не й е присъщо – да се наслаждава в мир и бездействие.

Сърцето й е огън и лед – първо изгаря мъжкото сърце, после го вледенява до болка. И продължава уверено напред, ясно планирайки следващата си крачка и следващия си кавалер... докато не намери необикновения мъж, парещия любовник, който ще отива най-много на екстравагантната й същност.


Снимка: Reuters

Свикнали сме да виждаме фаталните жени във филмите и в романите и все по-рядко ги срещаме на живо, в съвремието ни. Причината е в развитието на еманципацията – голяма част от жените се помъжкариха, поеха мъжки роли и развиха мъжки качества на характера. Останалата част от женското съсловие непреодолимо искат да са фатални – от 14-годишните рано съзряващи девойки до 60-годишните жени с внучета, които отказват да приемат, че менопаузата съществува.

Мъжете също се промениха – кавалерството не е на почит, още по-малко рицарството и готовността да се борят и преследват жената. Днес не са на мода силните чувства. Уби ги времето и културата ни – с миниполите, плътта на показ и социалните мрежи – където първо се запознаваме и разголваме до неузнаваемост. Затова фаталната жена се разтвори и опрости в определението секссимвол.