Здраве и красота

На стъпка по-далеч от пролетната умора

Лесни начини да запазим тонуса си през пролетта

07.03.2013г. / 15 47ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

С наближаването на пролетта, на дневен ред идва непреодолимото чувство на отмалялост, липса на енергия и тонус. Свикнали сме да наричаме този синдром „пролетна умора“. За да е във форма, тялото ни се нуждае от витамини, но не само с набавянето им можем да си дадем добър старт на пролетта.

Свързани статии

В наши дни времето е една от основните ценности, с които разполагаме, но в контекста на ежедневната рутина се губят моментите за свободно и спокойно дишане. За този, който може да си го позволи, СПА-центровете и козметичните салони са много удобен и приятен начин да отпочине и да освежи външния си вид. Има обаче и много „домашни рецепти“ и препоръки, които можем да следваме, за да отпочиваме по-качествено. Ето някои от тях:

  • Щом се върнете у дома, легнете по гръб в тиха стая и се опитайте да отпуснете цялото си тяло, започвайки от пръстите на стъпалата и стигайки до главата (както е в йога практиката).
  • Отделете 15 минути и специално внимание на лицевите мускули. Ако обърнете внимание, ще усетите колко е стегнато, напрегнато и дори деформирано лицето в определени зони. С целенасочено отпускане, не само ще се освободите от напрежението, но и ще предотвратите появата на бръчки за момента. При релаксация лицето се разхубавява и подмладява, така че отделете 15 минути за тази процедура.
  • Пазаруването не се препоръчва като терапия против умора. Напротив – в подобни случаи е по-вероятно да ви натовари допълнително, отколкото да ви отпусне.
  • Старайте се у дома винаги да имате пресни сезонни зеленчуци и плодове. Чрез тях ще си набавите необходимите витамини. Най-добрият приятел на човека в случая е ябълката. Част от нея изяжте, а останалото настържете на ренде и направете на маска за лице.
  • Не правете активни физически упражнения до 2 часа преди лягане. Някои видове гимнастика, която включва плавни, бавни и хармонични движения, се препоръчва по всяко време. Друг вариант е да пуснете любимите си песни да звучат като фон на часовете, които прекарвате у дома. Носейки ви позитивни емоции, те няма да ви позволят да се оставите в ръцете на пролетната умора.
Коментирай