Здраве и красота

Грижа за кожата около очите

Запазете красивия си поглед

19.03.2013г. / 16 35ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Грижата за кожата около очите по значимост се равнява на тази за лицето като цяло. Може дори да се каже, че те са по-важни, защото са един от най-деликатните органи в човешкото тяло. Обърнете им внимание навреме. Ето как:

1. Докато миете лицето си, изплаквайте хубаво очите. Препоръчително е това да се прави два пъти на ден. Ако има някакви остатъци от грим във вътрешността на окото, трябва непременно да бъдат премахнати, иначе може да се възпали. Почиствайте нежно без да търкате и попийте водата.

Свързани статии

2. За да премахнете грима от очите си, непременно използвайте специална козметика. Отново – не употребявайте сила, а с нежни движения и парче памук изчистете грима.

3. Вечер намазвайте очите си с крем с подхранващи съставки, за да може да се абсорбират от кожата през нощта. Така кожата ви ще бъде подхранена и хидратирана и ще предотвратите или ще помогнете за премахването на тъмните кръгове. През деня и особено през лятото нанасяйте гел, който да поддържа кожата хидратирана без да я кара да изглежда лъскава.

4. Избягвайте пушенето, яжте много плодове и зеленчуци и пийте повече вода, за доброто здраве на очите си. Богатите на витамини храни са силно препоръчителни.

5. Почиствайте или сменяйте през определен период от време четчиците си за грим.

6. Носете очила през цялото време, докато сте на слънце. Не пестете, когато трябва да се купуват качествени очила, които да могат да ви предпазят от вредните слънчеви лъчи, силните ветрове и прахоляка.

Коментирай