Здраве и красота

За 5 минути да овладеем нервите

Как да се освободим от стреса за нула време

22.03.2013г. / 12 52ч.
Надежда Маринова
Снимка: Stardust

Снимка: Stardust

Пет минути физическа активност на чист въздух са достатъчни, за да подобрим психическото си състояние. В моменти на стрес всичките ни мускули неволно се напрягат, затова намерете начин да се раздвижите физически. Това казват британски учени от университета в Есекс, които провели изследване сред 1000 студенти.

На доброволците било предложено да извършат дейност по избор – да се разхождат в парка, да карат велосипед, да се занимават с градинарство.

Свързани статии

Само след пет минути участниците споделили, че са се почувствали много по-добре: повишили се самочувствието, увереността и настроението им.

Експериментът показва, че кратките разходки на свеж въздух са чудесен начин да се запази емоционалното равновесие за тези хора, които водят малко подвижен начин на живот.

Предишни изследвания по същата тема предлагат още няколко добри начина да се справим със стреса: дълбокото дишане, медитацията, хапването на любима храна, масажирането на палците на ръцете, галене на домашен любимец, абстрактно рисуване върху произволен лист, усмихване в огледалото на самите себе си.

Коментирай