Здраве и красота

Красавица с къса коса е най-очарователната чехкиня

Избраха Мис Чехия 2013, Орнела Мути председателства журито

26.03.2013г. / 12 10ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Габриела Кратохвилова бе коронована за Мис Чехия 2013. Най-красивите момичета от цяла Чехия се събраха в събота, 23 март, в пражкия музикален театър „Карлин“, където се състоя финалът на конкурса „Мис Чехия 2013“.

Свързани статии

Новата кралица на красотата на Чехия е родена в град Хотебор, но преди 4 години се премества да живее и учи в Прага, във Висшето училище по финанси, специалност „Комуникации и маркетинг“. През последните 6 години тя участва в състезания за мажоретки.

Интересното е, че Габриела е била единствената участничка с къса коса.

„Винаги съм обичала късата коса. Веднъж я оставих да порасне, но видях, че не ми отива, затова отново я подстригах.“ – споделя Габриела. За мнозина избирането на кралица на красотата с къса коса може да изглежда екстравагантно, но пък говори за нов поглед към женската привлекателност.


Финалистките на конкурса. Снимка: Reuters

Мис Чехия 2013 бе избрана със гласуване чрез SMS от телевизионните зрители. Професионално жури с председател италианската актриса Орнела Мути след окончателното гласуване обяви първата вице-мис, която ще представя Чешката република на конкурса „Мис Свят“, съобщава Idnes.cz.

Люция Ковандова, 19-годишна, заема третото място, а на второто се изкачи 21-годишната Моника Леова.

Вип гостите на гала вечерята имаха удоволствието да слушат легендарния певец Карел Гот.

Коментирай