Здраве и красота

Отново на борба с акнето

Содата лекува всичко

26.03.2013г. / 09 50ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Поне аз достигнах до този извод, че содата е някакво вълшебно лекарство, вълшебна козметика... и помага в 90 процента от случаите.

Най-впечатляващото е, че хората отговорно твърдят, че содата ефективно се справя дори с ракови клетки. Но нека оставим тези разработки на учените и лекарите.

Свързани статии

Сега ще споделим това, че содата за хляб е полезна за тийнейджърите и за всички, които имат тийнейджърски проблеми – най-вече акне.

При единични пъпки просто ги намазвайте със слой сода за хляб размесена с вода. Става като гъста каша, намазвате пъпката и оставяте така за известно време.

Така постепенно тези пъпки ще завехнат и няма да ви причиняват толкова много дискомфорт.

Разбира се, ако дерматолозите са ви предписали някаква специална козметика – ползвайте я. И за всяко нещо, което прочитате където и да било из интернета, консултирайте се със специалист, ако имате тази възможност или поне потърсете няколко мнения.

Снимка: Sxc.hu

Както и ако правите експерименти, то опитвайте на малка площ. В случая първо опитайте само с една пъпка, за да видите как ще ви подейства и ако резултатът е добър пробвайте отново. Казвам това, защото много хора в желанието си да решат даден свой проблем прилагат всичко, което чуят и видят и накрая положението става много по-лошо от първоначалното. И може от нещо съвсем безобидно като тийнейджърска пъпка да си навлечете проблеми на кожата за цял живот.

Затова не вярвайте на всичко написано, а подхождайте мъдро към информацията и я проверявайте. Нашата работа е да даваме съвети, а вашата да прецените кои от тях наистина си струват.

Коментирай