Здраве и красота

Мадона внимава за всеки милиметър от лицето си

Гримьорката на Мадона разкрива тайните за красота на кралицата на попмузиката

01.04.2013г. / 14 25ч.
Аз жената
Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Джина Брук, която гримира Мадона вече 10 години, най-накрая разкри тайната на нейната неувяхваща младост. Това се случи по време на посещението й в България. Брук разказа, че Кралицата на попа си прилагала иновативната терапия за лице Intraceuticals преди всяко шоу, концерт, заснемане на видео клип и фотосесия и тя всъщност била причината кожата на Мадона да изглежда винаги толкова млада и свежа.

Джина разказа още пред медиите в България, че Мадона е изключително взискателна. „Тя може да забележи, ако очната линия на едното й око е дори с милиметър по-различна от тази на другото“, казва Брук. Въпреки това работата с кралицата на попа била истинско удоволствие и предизвикателство за екипа й, сподели още Джина.

Джина Брук

Брук е категорична, че няма как да се получи добър грим без хубава кожа. Затова магията на нейния специален и много търсен в Холивуд грим се оказва подготовката на кожата. „Красивата кожа е добре хидратираната кожа, затова аз използвам терапията Intraceuticals преди грим“, казва Джина. Тя не крие, че именно терапията я прави един от най-търсените гримьори сред звездите. Процедурата представлява интердермално проникване на 95% чиста хиалуронова киселина в дълбоките слоеве на кожата на лицето, разказва Джина Брук. Проникването става с помощта на кислород под високо налягане, който се произвежда от специален апарат. Машината няма аналог на пазара.

Свързани статии

Терапията разполага с няколко различни вида серуми, които се грижат за специфични проблеми на кожата на лицето – акне, суха и сивкава кожа, бръчки, пигментни петна, стресирана и състарена кожа. Серумите съдържат освен хиалуронова киселина и чисти природни съставки и естествени антиоксиданти – алое вера, зелен чай, екстракт от джинджифил, жълт лапад, екстракт от кора от мандарина, екстракт от маслини, от бамя, от африканска брезова кора и разбира се – богат витаминен комплекс. Серумите съдържат витамини A, E и C.

Гримьорката на звездите сподели още, че след като е започнала да използва процедурата преди грим за фотосесии или видео клипове, бюджетите за снимки са намалели с близо 50%. „В Америка голяма фотосесия струва над 20 000 долара и това е бюджетът само за заснемането, без грима, прическата, дрехите“, казва Джина. И допълва, че това е така, защото на фотографите им се налагало да обработват много продължително снимките, така че да прикрият всички дефекти по лицата на моделите. Но след като Джина започнала да прилага терапията, работата на фотографите намалявала наполовина.

Джина сподели и личен опит. Тя разказа, че когато е била бременна със сина си е прилагала терапията на корема си. „Сега мога да се похваля, че нямам нито една стрия по корема си, въпреки че той беше толкова голям, че хората мислеха, че чакам близнаци“.

Коментирай