Здраве и красота

Хапчетата против забременяване влияят на избора на мъж

Кои жени харесват мъже с женствени черти

29.03.2013г. / 13 12ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Как жената си харесва мъж? Кои фактори влияят върху привличането и влюбването? Изследване показва, че жените, които пият хормонални таблетки против забременяване харесват мъже с „женствени“ черти. Предишно изследване по темата обобщава, че жените предпочитат „мъжествени“ мъже по време на пика на фертилността.

Свързани статии

Учените смятат, че на привлекателността влияят генетични механизми, а външността отчасти разкрива ефективността на работата на имунната система на партньора.

Последно изследване как противозачатъчните хапчета влияят върху избора на мъж показва интересни резултати.

Проучването обхванало 100 момичета от 18 до 24 години. Анкетата преминала на два етапа – преди приема на контрацептивните хапчета и след него. На девойките били показвани снимки на мъже, които те трябвало да коментират. Обсъждани били чертите на лицето от гледна точка на вероятността за дългосрочни или краткосрочни любовни отношения, пише Live Science.

Резултатите от проучването показали, че приемът на хапчета против забременяване кара жените да избират представители на силния пол с не толкова силно изразени мъжествени черти. Такива са например мекият овал на лицето, тясната долна челюст и др.

Коментирай
Свободно време