Здраве и красота

Как котките лекуват?

Подлудяват ли ви в работата, галете котката у дома

16.04.2013г. / 17 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Как лекуват котките? Оказва се, че те са невероятни лечители и всяка порода се е специализирала в лечението на определени болести. Ето кои са двата основни начина на лечение от страна на тези миловидни и гальовни „медицински сестри“. Какво ще кажете – всички доктори да бяха толкова дружелюбни?!

Свързани статии

Лечение с електрически импулси

По най-странния начин, с електрически импулси с ниска честота. Колко приятно?
Всеки, който е галил в скута си мъркаща котка ще потвърди, че определено този метод на лечение е много приятен. Учените твърдят, че когато човек гали котка се получава търкане на косъмчетата едно в друго и допълнително се създава магнитно поле.

А който като мен е имал удоволствието да се подложи и на терапии с пускане на ток с по-висока честота, може да направи разликата. Казвам ви с котка е далеч по-приятно и по-безболезнено и безопасно.

По принцип лекарите използват електрическите импулси за лечение на възпаления, за подобряване на кръвоснабдяването и други.

Ако мъркането на котките постига същия ефект, логично е да получим и същия резултат – може би с повече упорство. Но все пак терапиите при лекар за една седмица могат да ви разорят, докато котката сама се нагушва винаги когато седнете пред телевизора – тя винаги е готова да ви осигури терапия. Идеалната медицинска сестра – мила, гальовна и грижовна.


Снимка: Gettyimages.com

Галенето на котка може да се отрази благотворно на възпалени стави и гинекологични заболявания. Котките са изключително добри лечители при остеопороза. Сега като се замисля има някаква връзка между менопаузата и котките. Много от жените в менопауза си гледат котка. Едва ли е защото много са чели подобни статии. Може би подсъзнателно усещат ползата от котката и много възрастни жени казват, че много по-добре се разбират с домашния си котарак, отколкото с другите домашни. А ето, имало симбиоза. Може би, ако всяка жена се сдобие с такъв персонален лечител ще се намали едновременно остеопорозата при жените и популацията на бездомните котки. Не ни пречи да пробваме – без това превенцията в България е на нулево ниво – по-добре котка, отколкото нищо, нали?

Лечение с ултразвук.

Мъркането на котките е в диапазон от 27 до 44 херца. И е установено, че именно този диапазон действа изключително благоприятно върху нервната ни система.

Смята се още, че тези звуци допринасят за нормализиране на кръвното налягане, стабилизиране на сърдечния ритъм, подобрение на работата на мозъка, по-бързо възстановяване на увреждания вследствие на травми и кръвоизливи. Смята се също, че укрепват имунитета.

Някои хора са стигнали до там, че смятат, че различните породи котки са по-ефикасни при определени заболявания, като например, че сиамските котки имат необяснимата способност да убиват микробите у дома, както и да лекуват простудни заболявания.

Котките със среднодълъг косъм пък се били специализирали в лечение на сърдечносъдови заболявания, а най-меките и пухкави дългокосмести красавици в лечение на депресия, безсъние и раздразнителност. Така че ако имате приятелка, която постоянно е недоволна от живота може би е време да й подарите коте.

А в днешния свят, когато всеки гледа да те прецака, постоянно те подлудяват на работа, в градския транспорт, в магазина… мисля, че всеки се нуждае от такава терапия и може би трябва да се предписва – всеки дом с поне по една котка.

Коментирай