Здраве и красота

Как да си почиваме ефективно след работа?

Лавандулова вана и масаж

18.04.2013г. / 13 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Може би трябва да завиждаме на дамите, които след работа могат да отидат на фитнес, на масаж или да си направят разпускащи спа процедури у дома.

Мнозинството от нас не разбират този термин „почивка след работа“. Повечето го свързват с това да си починат на път за вкъщи и да сменят работата, за която им плащат с тази, за която не им плащат. И ако първата може да почака, втората никога не чака. Винаги трябва да се приготви вечеря, да се напазарува, почисти, изпере, изглади и … списъкът става дълъг.

Свързани статии

Лавандулова вана

Но ако можем да намерим половин час, през който яденето е в печката и да си направим вана с лавандула, може би ненаписаните домашни на децата няма да ни изглеждат толкова ужасен проблем, че да крещим, пищим и да преглеждаме „Триумф на волята“ на Хитлер, за да търсим идеи за справяне със ситуацията.

Лавандулата отпуска мускулите, отпуска нервите и ни прави кротки като агънца.

Масаж със скраб – изберете според своите нужди и масажирайте тялото.
Масаж с мляко за тяло – ако сте щастливки някои друг да ви намаже и помасажира след ваната, релаксът ще бъде пълен. Но може би преди това трябва да сте осигурили бутилка вино и сирена за вечеря, романтични свещи и никакви други домашни задължения. Веднъж в седмицата или поне в месеца всяка дама заслужава.

Погрижете се за кожата на лицето и деколтето – задължително трябва да се погрижим за тези деликатни зони, дори и това да значи само да почистим лицето и да нанесем нощен крем.

Снимка: Sxc.hu

Погрижете се за кожата на ръцете – ръцете издават възрастта ви не по-малко подло от шията. И ако шията можем да скрием деликатно с пъстро шалче, то ръцете няма как – за съжаление вече дантелените ръкавици не са на мода. Но пък ако имате памучни може да си направите маска на ръцете за през нощта. Дори да нямате време да приготвяте специална домашна маска за ръце, просто намажете ръцете с някакъв вид олио или масло (зависи от типа кожа) и си сложете ръкавиците.

Ако успеете да се поглезите с тези задължителни неща като грижа за тялото е добре.
Ще имате сладки сънища и ще бъдете красиви сутринта.

Коментирай