Здраве и красота

Иновативно решение за справяне със стриите

Какво представляват стриите

19.04.2013г. / 15 25ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Как да се предпазим от стрии по корема след бременност? Въпрос, който най-вероятно си задава всяка бъдеща майка. Действително стриите са огромен проблем – не са приятни и никой не иска да ги има, особено на корема. А как после ще носим къси блузки? И как ще се покажем по бански на плажа?

Майчинството изисква жертви, ще кажат някои. Така е, но все пак стриите можем да си ги спестим.

Как да предотвратим появата на стрии? Иновативната технология за подмладяване и  освежаване на кожата Intraceuticals би могла да се използва като метод за превенция против стрии. Това сподели самата Джина Брук, личната гримьорка на Мадона, която беше на посещение в България. Тя разказа своята история. Когато преди две години е била бременна със сина си, тя е имала щастието да носи доста голям плод. „Хората ме питаха дали очаквам близнаци“, разказа Джина. „Не беше така, бебето беше само едно, но голямо колкото две. Много се страхувах, че с този огромен корем ще ми се появят много стрии след раждането и търсих какви ли не начини, за да предотвратя това. Реших да пробвам с Intraceuticals+Boosters. Да, терапията е предназначена за кожата на лицето, но реших да опитам. Все пак нищо не губех. И познайте какво – сега нямам нито една стрия на корема си“, казва Джина Брук и с гордост показва стегнатия си корем. Наистина няма стрии!

Свързани статии

Звучи странно, нали? Как терапия за лице ще помогне в превенцията срещу стриите по корема. Обяснението обаче се оказа много просто. Терапията е уникална с това, че съставките й стимулират производството на колаген в кожата.

Колагенът поддържа кожата ни стегната и млада. Той прави кожата ни по-еластична и така предпазва от появата на стрии.

Какво са стриите всъщност? Стриите всъщност представляват разкъсани колагенови нишки, поради липса на еластичност. Когато те се скъсат, на тяхно място се образува съединителна тъкан. Ето защо старите стрии са бели. Веднъж образува ли се белите стрии нямат премахване. Новообразуваните се стрии са розови, защото все още не е израснала съединителната тъкан и те биха могли да се третират. Но за съжаление с много по-сложни медицински методи.

Коментирай