В грижата за това да изглеждаме по-добре и да прикрием неизбежните белези на възрастта, прибягваме до различни методи. Достатъчни ли са всекидневните грижи, които полагаме и посещенията при козметик? Иновативни методи ни изкушават да пробваме, без да се замисляме какви последствия биха могли да доведат след себе си.

Още по темата

Инжектирането на различни филъри все още е най-бързият начин за прикриване на вече появилите се тук-там бръчици. Специалисти работещи в областта на естетичната грижа ни съветват да се информираме добре за продукта, който сме избрали да поставим на лицето си. Не се доверявайте на случайността, това може да е опасно за здравето Ви, а пораженията могат да бъдат необратими.

„Добър приятел“ на известните личности и не само, е познатият ни Ботокс. Използвайки го в борбата с годините, не трябва да забравяме, че неговият ефект е краткотраен. В зависимост в коя част на лицето е поставен – около очите, брадичката, около носа, челото, ефектът се задържа от 3 до 12 месеца. Поставя се чрез инжектиране. Процедурата, която трае не повече от 30 минути може да предизвика лек дискомфорт. След интервенцията е възможно да се появят леки зачервявания или синини, които отминават до няколко дни.

В звездните среди мненията за ботокса са противоречиви. Някои все още са „пристрастени“ към него. Ето имената на някои от тях, които ползват или вече са се отказали от „услугите“ му :

Джени Макарти – Русокосата красавица посещава на всеки два месеца своя доктор, наричайки ботокса „страхотна малка тайна“.

Снимка: Reuters

Ванеса Уилямс, добре позната от сериала „Грозната Бети“ с напредване на възрастта става все по-красива. Споделя, че инжектира ботокс, но пестеливо.

Линда Еванджелиста - невероятна! Неслучайно красивата канадка е рекламно лице на редица марки за козметични продукти, но и тя не крие намесата на ботокса.


Снимка: Reuters

Секси е да си без бръчки и това го виждат всички. Ким Катрал също е пробвала ботокс. И защо не! Звездата от „Сексът и градът“ минава 50-те и въпреки това изглежда невероятно.

Дженифър Анистън определено не е от привържениците на ботокса. Не отрича, че е пробвала неговото действие, но ограничението, което се постига в мимиките и твърдостта, която усеща на лицето си я отказали от повторно инжектиране. Дали е истина само можем да гадаем.


Снимка: Reuters

Дали ще изберем ботокс, друг филър или пък не, нека не забравяме, че в красотата се крие и доза умереност. Всичко, което минава границата на естетиката тежи.