Здраве и красота

Как се отслабва със смартфон?

Иновации в мисията за доброто здраве

29.04.2013г. / 14 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Живеем в свят на иновации. Почти всеки ден ставаме свидетели на напредък в технологиите. В ежедневието повечето от нас са свикнали да изготвят какви ли не списъци, да записват вече свършените задачи и резултати от всекидневните успехи, които постигаме. Технологиите и по-точно мобилните телефони вече не са само начин да се чуем с приятели и близки, да снимаме и да общуваме в социалните мрежи.

Свързани статии

Учени от Великобритания доказаха, че приложения към смартфоните помагат да поддържаме добрата си форма. В изследването, което е проведено в рамките на шест месеца, са взели участие над 100 човека с наднормено тегло. Доброволците са били разделени на три групи. Едните са разполагали с хранителен режим на хартиен носител, втората група е използвала онлайн дневник, а третата група приложение на мобилните си телефони. Резултатът показва, че групата, която е използвала приложение на смартфоните си е постигнала най-добър резултат.

Безплатното мобилно приложение напомня за хранителния режим и посещенията във фитнес залата. Съдържа голяма база от данни за храните, които приемаме. Това приложение изпраща всяка седмица до потребителите съобщения за напредъка, който са постигнали. Времето, което прекарваме забавлявайки се с това нововъведение, определено отделя мислите ни от храната.

Но ако не разполагате със смартфон, може би вашият мобилен апарат има друго подобно приложение, което бихте могли да активирате в борбата с излишните килограми.

Друго интересно приложение, което може да ползвате на компютъра си  e Mind Mapping. Накратко това е платформа, която може да използвате за постигането на вашите цели. Може да го свалите като безплатна програма на компютъра или да рисувате мисловните карти. Още един начин за забавление, който ни отвлича от вредните навици.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Хитори. ( преди 10 години )
Изобщо не вярвам! Никой и нищо не може да излъже глада. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар