Здраве и красота

Защо да пием зелен чай

Предимствата на зеления чай

10.05.2013г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Sxc.hu

Снимка:Sxc.hu

Пиенето на чай датира от хилядолетия. Неговите качества и прекрасен вкус допринасят за нашето здраве и красота. Обръщаме внимание на зеленият чай, за да си припомним някои негови незаменими качества.

Свързани статии

Забавя стареенето

Зеленият чай изобилства от антиоксиданти, което помага на клетките на кожата да се възстановят. Забавя появата на бръчки, кожата е тонизирана и с по-малко пигментни петна по нея.

Помага при проблемна кожа

За акнето няма възраст и се смята, че често възниква заради токсините, намиращи се под повърхността на кожата. Благодарение на антиоксидантите в зеления чай той действа като мощно детоксикиращо средство. Редовното пиене на зелен чай намалява появата на акне.

Предпазва от слънчевите лъчи

Предпазва кожата от рак при вредното продължително излагане на слънце
Ускорява метаболизма. Добър съюзник е в борбата с излишните килограми и благоприятства храносмилането. Включва се като напитка в почти всички здравословни хранителни режими.

Помага при косопад

Загубата на коса може да се дължи на стрес, неправилна грижа за косата, хормонален дисбаланс или друго. Зеленият чай стимулира фоликулите и укрепва корените на косата.

Консумирайте до четири чаши на ден от тази вълшебна напитка. Подсладете на вкус с мед или кафява захар.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Драган ( преди 10 години )
Банални до втръсване неща. Защо на снимката е показана чаша с някаква мента? Това няма нищо общо с темата, само дето е зелена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар