Здраве и красота

Стъпки за придаване на обем в погледа

Всеки ден красиво гримирани

14.05.2013г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Погледът е „оръжието“, което буди страст, тайнственост и усещане за безкрайност. Женското око винаги има нужда да бъде леко подчертано, за да изпъкне неговата красота. Сутрин бързайки за работа сме си оставили само няколко минути, в които да нанесем набързо молив или очна линия.

Често забравяме, че гримът и начинът, по който го нанасяме, може да придаде различно настроение на нашата визия. Няколко лесни трика ще ви помогнат да добиете един по-различен поглед, да добавите малко обем в клепачите само за пет минути.

Свързани статии

Преди да започнете с нанасянето на грима се уверете, че очите ви не изглеждат уморени. Ако забелязвате лека подпухналост сварете две торбички чай от лайка, след което ги поставете в хладилника да се изстудят. Поставете ги върху клепачите си и за няколко минути подутините около очния контур ще изчезнат, напрежението в очите също.

Ако имате сенки или тъмни кръгове нанесете коректор, който да е в мек цвят с прасковен оттенък. Втората стъпка е да извиете миглите с помощта на машинка за мигли.

Следва поставянето на спиралата. Нанесете малко спирала и на миглите на долния клепач.

Задължително почистете и оформете веждите. Ако не можете сама, посетете козметик и обсъдете каква линия на веждите ще бъде подходяща за вас. Ако на места липсват косъмчета, запълнете празнините с помощта на молив за вежди в подходящ цвят.

Във вътрешната част на окото нанесете леко по-светли сенки. Следват по-тъмните. Ако гримът е дневен изберете синьо, лилаво, зелено като нека те да бъдат със средна сила на цвета. За вечерен добавете графит или същите цветове, но по-наситени. Нанесете на горния клепач и съвсем леко на долния. Може да изберете кафяво и златисто, които много подхождат на кафяви очи. Добавете и малко зелено. Може и да експериментирате като добавите жълто и розово. Всичко зависи от настроението ви и аутфита ви.

Не забравяйте, че е добре да ползвате гримове от една марка и най-важното е да не са стари, за да не навредят на очите ви. Ако сте с чувствителни очи вече много магазини за козметика предлагат продукти, които са изцяло натурални. Там понякога има и гримьор на разположение, който ще ви посъветва при избора, а вие ще може да попитате за всичко свързано с грима.

Коментирай