Здраве и красота

Храни, които пречат на сексуалния апетит

Намалете приема на ...

16.05.2013г. / 12 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Учени от Националния институт за здравето в САЩ доказаха, че определени храни могат да имат негативно влияние върху половата активност. Причината е в съставките, които се съдържат в тях. Затова намалете до минимум консумацията им, ако искате да се радвате на добро здраве и високо либидо. 

Свързани статии

Изкуствените подсладители

Тях ги откриваме в напитките и в много диетични храни. В последните седмици отново активно се заговори за аспартама, за който се смята, че може да повлияе на допамина, който в определена степен се грижи за нормалната сексуална функция.

Супите в пакетче, които приготвяме само за няколко минути, изобилстват от натрий и изкуствени добавки. Храната, в която се съдържа голямо количество натрий и по-малко калий, може да доведе до повишаване на кръвното налягане. Може да намали притока на кръв към някои части на тялото. Знаете, че по време на полова възбуда и при двата пола, но особено при мъжете, кръвоснабдяването е от голямо значение.

Алкохол

Въпреки че при някои представители и на двата пола той действа отпускащо, всъщност крие опасности. Редовната консумация на алкохол може да намали производството на тестостерон при мъжете, който допринася за поддържането на високо либидо.

Соеви храни, които са преработени

Непреработените соеви храни са изключително полезни. Но нещата не са същите при тези, които преминават преработка, защото така се изтеглят техните полезни съставки. Съдържат фитоестрогенни съединения, които при мъжете могат да нарушат нормалната хормонална функция.

Картофен чипс и бисквити

Приготвят ги с така наречените лоши мазнини, които могат да нарушат репродуктивната функция. Полезни мазнини са кокосовото масло, пресованият зехтин, мазнините, които получаваме от много ядки и риба.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай