Здраве и красота

Майонеза за красива кожа и коса

Премахва дори и въшки

30.05.2013г. / 17 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Майонезата и особено домашно приготвената, съдържа съставки, които могат да направят кожата и косата ни по-красиви, здрави и сияйни. Обикновено я използваме в кухнята при приготвянето на различни ястия. Ако досега не ви е хрумвало да я използвате като козметично средство, има няколко добри причини да го направите.

Свързани статии

За коса

Нанесете върху сух скалп майонеза. Масажирайте леко и увийте косата в шапка за баня. Нека майонезата остане около 20 минути. След това може да измиете косата с шампоан. Нейните съставки ще хидратират скалпа и ще направят косата лъскава.

При въшки

Лятото е идеален момент за въшките, които децата при контакт едно с друго си предават. Ако на момента не разполагате с препарат за премахването им, има бързо решение. Вечер преди лягане намажете косата с майонеза и поставете шапка за баня. На сутринта измийте с шампоан. За да се премахнат напълно въшките, правете маската в продължение на седмица.

При чупливи нокти

Тази процедура правете три пъти седмично. В купичка сипете малко количество майонеза и потопете ноктите в нея за около 5 минути. Изплакнете с топла вода.

За лице

Нанесете майонеза върху предварително почистената кожа на лицето. Оставете маската за около 20 минути, след което изплакнете. Кожата ви веднага ще бъде омекотена.

При слънчево изгаряне

Киселото мляко е продуктът, който най-често използваме, когато сме прекалили със слънчевите бани. Майонезата е друго добро решение, което ще подхрани сухата кожа в дълбочина и ще облекчи болките и зачервяването.

За омекотяване на кожата на стъпалата и лактите

Разтрийте майонеза върху сухата кожа на краката и лактите и оставете да подейства 10 минути. След това изплакнете с топла вода.

Ако предпочитате домашната майонеза, ето как да си я приготвите за 5 минути.

Всичко зависи от количеството, което ще ви трябва.

Във висок съд сложете:

  • едно голямо яйце,
  • една супена лъжица рапично или растително олио,
  • една супена лъжица студено пресован зехтин,
  • няколко капки лимон.

Сол и пипер може да добавите на вкус, ако няма да използвате направената майонеза за маска. Всичко се пасира с помощта на пасатор. И готово!

Снимка: Sxc.hu

Коментирай
Здраве и красота