Здраве и красота

Маска с череши за пролетна свежест

Как да използваме даровете на пролетта?

06.06.2013г. / 16 30ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Безспорно черешите са едни от най-емблематичните пролетни плодове. Разумните и практични дами винаги използват за красотата си онова, което имат под ръка в момента – много по-бързо и лесно е. А вече започна сезонът на черешите и трябва да им се насладим изцяло.

Снимка: Sxc.hu

Те са не само вкусни: Кой ще откаже хрупкави, сладки череши?
Те са и полезни и забавни. Плодове за игра – можем да играем с децата, да им направим пролетни обици с череши, вкусни пръстенчета и червени коронки. След това ще трябва да кликнете и на статията – как да почистим петна от череши – ще трябва бързо да помислим по въпроса! Но за добрите супер майки – петната не са проблем, те са над тези неща и могат да се справят с всяка ситуация.

 

Свързани статии

И стигнахме до момента, в който всички са преситени от череши – гостите са доволни, децата са заспали, целите омазани в череши и са ни останали няколко шепи, които няма какво да правим, а не искаме да се развалят. Този сценарии, може би към днешна дата за мнозинството е малко вероятен, но не и за онези, които са си отгледали собствено черешово дърво.
Е, една шепа не е чак толкова много, така че за всички, които имат излишни 20-тина череши ще предложим една бърза освежаваща и овлажняваща сезонна маска за лице, подходяща за всеки тип кожа.

Намачквате или пасирате шепа череши, смесвате ги със зехтин – 1 суп. лъж. Пропорциите са ориентировъчни – всеки може да прецени, в зависимост от своя тип кожа и от това от какво се нуждае кожата му към момента какво още да добави. Може да добавите стандартните кисело мляко, мед или лимонов сок.
Ако кожата ви се нуждае от подхранване може да добавите ампула витамин A и извара.

Снимка: Sxc.hu

Винаги се стремим да се получи консистенция, която да е подходяща за маска – нито да е прекалено твърда, нито да се разстича.

Това, за което основно може да използваме черешите е за овлажняване на кожата. 15-20 минути всеки може да отдели за една бърза маска.

Коментирай