Здраве и красота

Кокосово масло за бърз метаболизъм

Няколко лъжици на ден помагат да отслабнем

17.06.2013г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Кокосовото масло се използва не само за да подхраним и освежим кожата и косата си. Този тропически дар от природата помага да губим допълнително калории, когато спазваме диета. Кокосовото масло е богато на мастни киселини и по-специално на средно- верижни мастни киселини.

Свързани статии

Изследване показва интересни резултати, в които силно изпъкват положителните ефекти на тези киселини върху метаболизма. Забавеният метаболизъм има нужда именно от тях, за да може да се ускори, което пък подпомага отслабването.

Когато консумираме кокосово масло, бихме могли да увеличим с до 48 % скоростта на обмяната на веществата в тялото ни. Този продукт е предпочитан не само при свалянето на килограми, но и защото благоприятства редица процеси в организма.

  • Кокосовото масло снабдява организма с енергия, но без да има отрицателно действие върху инсулина и кръвната захар.
  • Подсилва имунната система, която пък се бори с вирусите по-успешно.
  • Помага за усвояването на омега-3 и омега-6 мастни киселини.
  • Мощен антиоксидант е.

Добавете го към вашата сутрешна закуска, към някои от основните ястия или го консумирайте самостоятелно. С няколко лъжици на ден от него и балансирана диета, ще постигнете оптимални ефекти. За предпочитане е да купите кокосово масло, което е в стъклено бурканче, а не в пластмасова опаковка.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай