Здраве и красота

Да преодолеем стреса, гледайки красотата около нас

Красиви гледки, които спират дъха

18.06.2013г. / 17 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Стресът е състояние, което веднъж обзело ни, трудно си отива. Често тревогите се натрупват в нас и не успяваме да се справим с темпото. Тогава разбираме, че имаме нужда да релаксираме.

Но когато отпуските са все още далеч, можем да го правим в кратките почивни дни. Разходка сред природата ще повиши нашите енергийни нива, ще ни помогне да преодолеем стреса и ще подобри настроението ни.

Свързани статии

Ако нямате време и за кратки разходки, просто поставете снимка на нещо вдъхновяващо на бюрото си и поглеждайте към нея винаги, когато се нуждаете от релакс.

Разходка сред природата

Почивните дни са идеални за разходки край реки, езера или край морето. Приятният естествен звук, който водата създава, вдъхновява и стимулира психичното здраве. Когато човек е близо до вода, той се чувства спокойно и естествено.

На хоризонта

Отидете някъде, където ще можете да виждате хоризонта във всички посоки. Емоцията, която предизвиква тази гледка в нас е мълчание и страхопочитание. Проблемите са някъде долу, а ние се наслаждаваме на необикновената гледка, която ни кара да погледнем в по-доброто бъдеще.

Водопад

Водопадите са величествено място, което може да гледате дълго време, без да се отегчите. Доближете се максимално до водата и усетете леките капки, които покриват лицето ви. Чувствате се като преродени.

Залез и изгрев край морето

Ако живеете край морето, това е бърз начин да релаксирате. Направете кратка разходка край вълните. Посрещнете деня, а ако живеете край малкото места на Черноморието, на които може да се наблюдава залез, насладете се на тази рядка у нас гледка. Потопете леко крака във водата и се наслаждавайте на естественото природно явление.


Гледка към планината

Вдишайте от въздуха й. Само планинската тишина и спокойствие могат да ви накарат да забравите за шумния, мръсен и забързан град, в който живеем.


Гледки, които спират дъха ни

Релаксиращите гледки са различни за различните хора, от морето и планината до величествени дворци и катедрали, които виждаме по време на екскурзии. Усещането не може да се опише. То е симбиоза между еуфория и вдъхновение.

Снимки: Sxc.hu

Коментирай