Здраве и красота

Домашен лек срещу тъмни петна по кожата

Лайка, мед и алое вера за красива кожа

01.07.2013г. / 08 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Лайката е ароматна билка, която се използва и в козметиката, приемаме я под формата на чай, правим инхалации с нея, за да облекчим дихателни и алергични проблеми. Тя има доказан ефект в намаляването на тъмните петна по кожата.

Свързани статии

Тези петна понякога са трудни за премахване, а медикаментите, които използваме могат да имат агресивно действие върху кожата ни. Затова домашно приготвен лек с отвара от лайка, ще помогне да намалим тъмните петна по кожата, а също така ще подобри цвета й. Тази процедура трябва да се прави през ден в продължение на няколко седмици.

Сварете две-три супени лъжици цвят от лайка в около 500 мл вода. След като изстине, прецедете отварата. В купичка сложете четири супени лъжици от нея, една супена лъжица мед и една супена лъжица гел от алое вера. Както знаем, алоето също е полезно за кожата и помага при редица кожни проблеми.

Всички съставки се смесват старателно. Върху предварително почистено лице, с помощта на памучен тампон, нанесете от получената смес. Нека престои върху кожата за около половин час. Изплакнете с умерено топла вода лицето и ако е необходимо нанесете овлажняващ крем.

Коментирай