Здраве и красота

7 детоксикиращи храни, които пречистват тялото

За да пречистим тялото си, трябва да консумираме повече от тези храни

09.07.2013г. / 09 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Добре е всяка седмица да си правим разтоварващи дни. Дни, в които да детоксикираме нашето тяло, консумирайки определени храни и подправки. За да поддържате баланс, здраво тяло и сияйна кожа, включете в менюто си тези седем храни. Консумирайте ги в продължение на две седмици.

Свързани статии

Много хора, които са пробвали да увеличат дневната консумация на тези продукти, чувстват положителна промяна още на петия ден.

  • Репички

Репичките помагат да се поддържат здрави жлъчния мехур и черния дроб, също така подобряват храносмилателния процес.

  • Куркума

Тази подправка, използвана в индийската и китайската кухня, има доказано антиоксидантно и противовъзпалително действие. Помага на черния дроб да се детоксикира от вредните съединения. Антиоксидантите играят важна роля срещу увреждането на клетките, борейки се със свободните радикали.

  • Лимони

Не бива да подценяваме силата на лимона в здравословното храносмилане. Те са мощен антиоксидант и са предпочитани в много детоксикиращи диети.

  • Кориандър

Семената от кориандър помагат на храносмилателната система да бъде в баланс и нормализират нивата на холестерола. Листата на кориандъра помагат при детоксикация от някои тежки метали ( като живак и олово), които могат да се натрупат в организма.

  • Артишок

Артишокът помага на жлъчката да премахне мазнините от и към черния дроб. Има ниско съдържание на калории, което го прави предпочитан в много диети. Помага при диабет, подагра и целулит.

  • Ябълки

Полезни плодове, които ядем през цялата година. Богати на фибри и пектин. Подобряват редовността на стомаха, пречистват стомашно-чревния тракт. Помагат да се отървем от натрупаните токсини.

  • Корен от репей

Използва се за премахването на токсините от кръвта и подобряване тена на кожата. Богат е на микроелементи, които имат антиоксидантни качества, което го прави идеална прочистваща добавка към чайове и ястия.

Коментирай