Здраве и красота

Да си направим бронзов руж от естествени съставки

Натурална грижа за кожата

17.07.2013г. / 08 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Въпреки грижите, които полагаме за кожата си, не бива да забравяме и за качеството на козметиката, която нанасяме всекидневно. Тя трябва да е козметика от добър клас, да не предизвиква алергични реакции и да има дълготраен ефект. В повечето случаи я избираме в зависимост от средствата, с които разполагаме. Добрата новина е, че и сами можем да правим гримовете си, контролирайки качеството на съставките в тях.

Ще останете приятно изненадани, защото с продуктите от вашата кухня може сами да си направите гримове. Запишете какво е необходимо за направата на руж.

В купичка смесете една чаена лъжичка нишесте от арарут ( продава се в биомагазините), ако намерите корени от него, може да ги смелите на брашно в кухненски робот. Към арарута добавете тъмно натурално какао на прах и много фино смлени цветове от хибискус. От какаото и хибискуса добавете толкова, колкото желаете да бъде наситен ружът. Всички съставки се смесват добре и се поставят в подходяща кутийка.

Не забравяйте, че те трябва да бъдат много фини на допир. Ако не са достатъчно фино смлени, използвайте за смилане кухненски робот. Това е! Вече имате руж направен от вас, който може да поднесете и като изненадващ подарък.

Коментирай