Здраве и красота

Кои храни подпомагат отслабването

Киноата успешно помага да победим глада

24.07.2013г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Правилните храни и тяхната комбинация винаги са важни, когато искаме да се разделим с излишните килограми. Опитваме какви ли не диети, които ни карат да се чувстваме без енергия, постоянно гладни и в крайна сметка не постигаме желания ефект.

Свързани статии

Ето някои много полезни храни, богати на полезни съставки, които са подходящи за вашата диета. Не само, че ще ви накарат да се чувствате сити, но едновременно с това ще работят за изгарянето на мазнините.

Червен боб

В 100 грама червен боб се съдържат 93 калории, 8,4 г белтъчини, 0,3 г мазнини и 13,7 г въглехидрати. Вкусен и полезен, той е идеална добавка към вашата салата.

Овес

Овесът е богат на фибри, което е добре за функцията на стомашно-чревния тракт. Той е богат на въглехидрати, засища и спомага за увеличаването на метаболизма.

Авокадото е богато на олеинови киселини. Съдържа фибри, протеини и е предпочитан плод към много диетични режими, защото помага да изгорим мазнините в областта на корема.

Кафяв ориз

Кафявият ориз изобилства от фибри и съдържа малко калории, защото е храна с ниска енергийна плътност. Когато спазвате диета, той е за предпочитане пред белия ориз. Може да го добавяте към салати или да бъде гарнитура към печена риба.

Круши

Проучване установило, че дами, които консумират по 3 круши на ден или заместват хранене, консумирайки круши, изгарят повече калории от тези, които не ядат от тях. Те са богати на полезни фибри.

Леща

Леща е вариво, което сякаш забравихме в нашето здравословно меню. Тя успешно помага да изгорим мазнините и е подходяща както за супи, така и за салати.

Киноа

Киноата успешно помага да победим глада. След нейната консумация дълго време усещаме ситост. Богата е на протеини и не съдържа глутен. Може да я добавите към салати или като гарнитура. Просто оставете зрънцата в съд, в който сте сипали вода, да покълнат за няколко часа (или я сварете) и можете да я консумирате.

Черен шоколад

Богат на полезни мазнини, той успешно замества глада за сладко. Хапвайки няколко блокчета от него, няма да се сещате за калоричните торти и сладкиши. Освен това проучване показва, че полезните мазнини, които съдържа могат да помогнат за изгарянето на калории. Хапвайте шоколад, който е поне със 70% съдържание на какао.

Боровинки

Те не само че имат антистареещ ефект, но и са мощен съюзник в изгарянето на мазнини. В една чаша боровинки се съдържат около 80 калории. Те са чудесна закуска между храненията или добавка към сутрешната порция овесени ядки.

Бъдете винаги във форма като направите тези храни част от вашето меню.

Коментирай