Здраве и красота

Храни, които дават енергия преди тренировка

Тренировките на празен стомах не се препоръчват

30.07.2013г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всекидневната гимнастика и упражнения са важни, когато искаме да постигнем и поддържаме добра фигура и здраве. Освен удобните спортни обувки и екипировка за тренировките, трябва да носим със себе си винаги бутилка с вода.

Свързани статии

Друго важно нещо, което много трениращи пропускат е, че не трябва да извършваме физически упражнение на празен стомах. Разбира се, това не означава, че трябва да изядете обилно количество храна, което да ви попречи на добрата тренировка.

Добре е да вземете нещо леко 20 минути преди тренировка, което ще ви зареди с енергия. Ето три предложения, които да включите в дневния режим преди тренировката си.

  • Сок от нар

Според последни изследвания сокът от нар намалява напрежението в мускулите след тренировка. Пийте пресен сок от нар преди тренировка за енергия, а след нея, за да намалите мускулните болки и спазми.

  • Стафиди

Стафидите са богати на калий и на естествени захари. Добавени в сутрешната здравословна закуска или приемани малко преди тренировка, те ще ви помогнат да бъдете по-издръжливи. Преди да тренирате, хапнете около 20-30 г стафиди.

  • Банани

Полезните въглехидрати в бананите доставят енергия на тялото ни. Съдържат важния за организма калий, помагащ за запълване на електролитите, които губим чрез потта по време на тренировки. Бананите са храна, която лесно и бързо се смила от стомаха.

Коментирай