Здраве и красота

Паста от бирена мая помага при акне

Намалява възпалението

10.08.2013г. / 08 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Чували сме какви ли не домашни маски и трикове за премахване на акне. Няма как да го премахнем, но можем да намалим възпалението и неговата появата. Освен външно, добре е и вътрешно да се погрижим за себе си, когато имаме проблемна кожа.

Като започнем с намаляване консумацията на мазни храни, тестени лакомства  и други.

Процедурите при козметик и ежедневната грижа са задължителни. Но между тях може да се доверим и на изпитани методи за справяне с акнето.

Знаем, че бирената мая се пие, за да направи кожата по-чиста, здрава и красива. Паста направена от нея, също помага да намалим възпалението.

Вземете купичка и стрийте на прах 3-4 таблетки бирена мая. Към нея добавете няколко капки лимон и малко вода, за да се получи гъста каша. Почистете лицето и нанесете от получената паста върху засегнатите участъци. Изчакайте около 15 минути и изплакнете с хладка вода. Ако е необходимо нанесете подходящ крем. Правете тази маска 2 пъти седмично.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ива ( преди 9 години )
Здравейте, бирената мая наистина е едно много старо и изпитано с времето решение. Единственото, което искам да кажа е, че е най-добре да бъде набавена бирена мая на люспи или течна. Когато е на хапчета, към нея се добавят пълнители и слепители, които не само намаляват ефекта и, но и дразнят лигавицата на стомаха, освен това трябва да се стрива, за да е подходяща за външни маски. Под формата на люспи, тя е в чист вариант и може да се използва и за външни маски. Повече рецепти можете да намерите и на адрес: http://***.bionia.bg/?page_id=151
отговор Сигнализирай за неуместен коментар