Здраве и красота

Симптоми, които изискват повишено внимание

Наднормено тегло или рязко спадане на теглото, подсказват за проблеми с щитовидната жлеза

15.08.2013г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Забързаното ежедневие и битовите проблеми заемат голяма част от вниманието ви. Внимание, в което е добре да осигурите няколко минути само са себе си, за да се разтоварите от дългия ден. Когато това не се случва, стресът и умората се натрупват.

Свързани статии

Зачестяват и оплакванията като безсъние, главоболие, депресия, задух и други, които подминавате сякаш са нещо нормално. Всеки симптом значи нещо. Той подсказва за натрупана умора или за по-сериозен здравословен проблем.

Обърнете внимание на тези алармиращи симптоми.  

Ако усещате като парализирани ръцете у краката си, скованост, виждате двойно, чувствате се слаби, имате неясен говор, усещате, че не можете да движите нормално едната половина на лицето си, това може да са признаци на инсулт. 

Когато усещате гръдна болка или тежест, болка  в ръката, челюстта и шията. Избива ви студена пот, не ви достига въздух, повръщате - това може да са признаци на сърдечен удар. Не всеки, който е преживял инфаркт, е почувствал болка или натиск в гърдите. Понякога инфарктът идва „безболезнено“, но придружен от слабост, замаяност и други.

Болки в задната и долна  част на краката, болки в гърдите, недостиг на въздух. Това може да са симптоми на съсиреци в краката. Те се получават при наднормено тегло, диабет, продължително седене или лежане и други.

Кръв в урината без да сте усетили някаква друга подсказваща болка. Това най-често се среща при бъбречни и уринални проблеми и инфекции, както и при проблеми с простата. 

Хриповете и затрудненото дишане са признаци на астма. Ако сте алергични към полени, котки и други и не лекувате навреме алергиите, това може да отключи астма.

Наднормено тегло или рязко спадане на теглото, изпотяване на дланите, сърцебиене, нервност, умора, загуба на коса, нарушения в месечния цикъл могат да са признаци на нарушена функция на щитовидната  жлеза. Тя е орган, който е отговорен за важни процеси, които протичат в тялото ни. Когато тя страда, страда целият организъм.

Давайте си по-често почивка, хранете се здравословно и ако забележите, че някои от тези симптоми зачестяват се консултирайте с лекар.

Коментирай