Здраве и красота

Лунна диета – октомври 2013

Дъжд, облаци – къде е луната?

01.10.2013г. / 09 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Като заваля... та цял месец, ако не и два. Каква лунна диета, като луна не се вижда вече? Който смята, че „няма нищо по-хубаво от лошото време“ вече може да се чувства щастлив. В крайна сметка лошото време е идеално за хора, които имат възможност да се излежават на топло в леглото, да си похапват сладки неща, да си пият чай, да си четат книжка, да си гледат сериали… наистина идилия.

Разбира се не е така за останалите, но пък хора всякакви, някои може да се радват и на лошото време.

Свързани статии

Завиваме се в големите шлифери, никой не вижда, че сме качили 1-2 кила в повече, за всичко са виновни есенните дни.

Както и друг път сме говорили от лунната диета няма как да отслабнем драстично, може само да се поддържаме в добра форма. Всъщност има, ако я правим не само 4 дни в месеца по 24 часа, в които да сме само на билкови чайове и плодови сокове, а повече дни. Някои я наричат плодова диета, други водна диета, но… трябва да се внимава как точно се изпълнява.

За начинаещи лунната диета е идеална – лесно се спазва – всеки може да издържи един ден само на вода и чай, ако не може – вкарва и плодови и зеленчукови сокове. Когато сме на работа, имаме много ангажименти, така или иначе често забравяме закуската или обяда и е лесно да не ядем. Но, както вече сте разбрали, лунната диета не е просто неядене, а прием на много течности. Така че дори да забравяме да се храним, трябва да не забравяме да пием чай, вода, сок.

Идва есента, няма празници – само подходящи дати за лунна диета. Остава ни да чакаме декември – единственият прекрасен зимен месец, много празничен и много изпълнен с надежда. А дотогава лунна диета, да се поддържаме във форма за малката черна рокля на Нова година!

Лунни фази през октомври 2013 г.

  • 5 октомври 2013, 3:35 часа – новолуние 
  • 12 октомври 2013, 02:04 часа – първа четвърт 
  • 19 октомври 2013, 02:39 часа – пълнолуние 
  • 27 октомври 2013, 02:41 часа – последна четвърт

В случая лунните фази започват от малките часове на нощта. Не вярвам някой да си навие часовника да похапне в 1 часа, защото лунната диета започва от 2 ч., по-скоро започва деня с топла вода и си ляга с билков чай. Изкарва един ден, без хранене.

Коментирай