Здраве и красота

Домашни маски за мазна коса

Намаляват омазняването

03.10.2013г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Скарлет Йохансон. Reuters

Скарлет Йохансон. Reuters

Мазната коса е неприятен проблем, който изисква постоянно внимание. Омазняването на косата може да се дължи на хормонални промени, неправилно хранене, стрес, ген и други. Обикновено мазната коса се характеризира с мазни корени и по-сухи краища.

Тя трябва да се мие по-често и не с топла вода, а с хладка. Има няколко маски, които могат да помогнат за намаляване на омазняването. Запишете си ги и ги правете веднъж или два пъти седмично.

В купичка сложете един белтък и към него добавете половин чаена лъжичка сол и малко лимонов сок. Разбъркайте всичко добре и нанесете върху скалпа. Оставете да подейства половин час и измийте косата с мек шампоан.

Свързани статии

В купичка сложете две супени лъжици кисело мляко, един белтък, чаена лъжичка сода за готвене и лимонов сок. Отново разбъркайте добре маската. Поставете я на измита и мокра коса за около половин час и след това изплакнете само с вода.

Направете на пюре един плод папая. Към него добавете няколко капки лимон. Поставете маската на скалпа за около 30 минути и измийте с шампоан.

Може последното изплакване на косата си да правите с вода, в която сте изстискали един лимон.

Коментирай
Свободно време