Здраве и красота

Дебел и гладен – как да излезем от омагьосания кръг?

13.03.2006г. / 13 01ч.
Аз жената
Дебел и гладен – как да излезем от омагьосания кръг?

Наднорменото тегло е един от основните въпроси интересуващи голяма част от хората. За всеки един от нас е очевидно, колко много хора с повишени килограми има в България. Последните изследвания в България показват, че 60% от българите са с наднормено тегло. Особено тревожен факт е наддаването на теглото в детска възраст.

Търсейки причината за това, специалистите стигат до извода, че наднорменото тегло се дължи преди всичко на: проблеми в обмяната на веществата, заседналият начин на живот, бързото хранене най-често с готови храни или полуфабрикати, пристрастяването към захарта и захарните изделия. Силно впечатляващо е едно американско изследване за повишената консумация на захар: през XVІІІ век средно годишната консумация на човек в САЩ е 4, 5 кг., през XІХ век – тя е 54 кг., а през XX век достига до 62 кг.

Причините за това увеличение се дължат на динамичното развитие на хранително-вкусовата промишленост и технологиите като цяло, които ни “заседяват” на едно място.

През последните години затлъстяването се приема като една от основните причини за предизвикване на миокарден инфаркт, мозъчен инсулт, захарна болест, артериална хипертония, злокачествени образувания. Изследванията сочат, че наднорменото тегло е един от най-сериозните проблеми на XXI век.

Изразът “дебел и гладен” винаги предизвиква усмивка. Точен и верен, за всеки, който е опитвал диета, обикновено свързана с гладуване. Намаляват се килограми, разбира се, но след спиране на диетата се покачват дори повече. Отново се започва диета и така се получава омагьосан кръг.

Как да излезем от този затворен кръг? Основното правило за перфектни мерки гласи: “Яж толкова, колкото изразходваш!” А необходимите “лостове” са :

  1. Диета – индивидуална, съобразена с възрастта , хранителните навици и начин на живот.
  2. Двигателен режим – умерен, ненатоварващ и прекомерно уморителен.
  3. Добавки към храната.

Практиката показа, че диетата и двигателният режим не са достатъчни за постигане на добри резултати. Тук е мястото на добавъчните храни. Едни от тези продукти са: Биокорект Плюс универсал – С – Форте( капсули ) и Серията Биокорект Плюс (състои се от 6 продукта за корекция на наднормено тегло и съпътстващ здравословен проблем). Този съвременен препарат е изработен в резултат на дългогодишен опит и проучвания, изцяло от растителни екстракти и природни продукти. Прибавени са витамини, антиоксиданти и микроелементи, така необходими за поддържане на жизнения статус.

Продуктите от серията Биокорект Плюс нямат странични действия и противопоказания, добре взаимодействат с всички хранителни, диетични и лекарствени режими. Могат да се прилагат при различни форми на напълняване, увеличен апетит (особено на стресова основа), забавена обмяна на веществата, при натрупване на холестерол в организма, жлъчни соли, бактериални токсини и приети отвън отровни субстанции, при запек и непълно освобождение на червата, задръжка на течности и др.

Коментирай
Свободно време