Здраве и красота

Как нашите деца и близки да боледуват по-малко през есента и зимата

Нова комбинация от пробиотик и витамин D3 за подобряване на имунитета ви през есенно-зимния сезон

14.10.2013г. / 11 35ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

На българския пазар вече е наличен новият продукт BioGaia Vit. D3 – пробиотични таблетки за дъвчене с вкус на портокал.

BioGaia Vit.D3 е хранителна добавка, която съдържа Lactobacillus reuteri Protectis, който подпомага добрите бактерии във възстановяването на естествения баланс в червата и Вит. D3, който повишава имунитета на лигавиците на устата, гърлото, носа и ушите.

Думата пробиотик означава „за живота“, противоположно на антибиотик, което означава „срещу живота“. L.reuteri Protectis са собствени патентовани от фирма БиоГайа пробиотични бактерии. Тъй като те обитават нормално човешкия организъм, те притежават уникалната способност да се адаптират в него.

Витамин D е мастноразтворим витамин, който играе важна роля за имунната система и регулира нивата на калций и фосфор. Съществува в две основни форми:

  • Витамин D2 (ергокалциферол) се намира в малки количества в храната като напр. в някои мазни риби като сардини, сьомга, скумрия, риба тон, дроб от треска, скариди, мляко, сирене, яйца и черен дроб
  • Витамин D3 се произвежда в кожата под въздействие на ултравиолетовите лъчи на слънцето или от изкуствени източници. Наричат го „Витаминът на слънцето“.

BioGaia Vit.D3 се препоръчва при деца над 3 години и възрастни пациенти с хронични и рецидивиращи УНГ-инфекции за повишаване локалния имунитет на лигавиците, при пациенти над 50 години, склонни към остеопороза или след операции на костите за подпомагане на костния метаболизъм. Подходящ е при бременни, особено през последните месеци от бременността за превенция от инфекции и възможна поява на запек – особено при раждания през зимата и пролетта, когато нивата на витамин D3 са особено ниски.

Приема се 1 таблетка дневно след хранене, тъй като витамин D3 е мастноразтворим.

Можете да го намерите в аптеките.

Цена: 11,50 – 12 лв.

Коментирай