Здраве и красота

Упражнения за секси стегнат гръб

Трябват ви гирички и фитнес топка

15.10.2013г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Правилната стойка и редовните тренировки могат да помогнат на дамите да поддържат един красив и секси гръб. Редовните физически упражнения не само че могат да намалят болките и напрежението в него, но и да помогнат да се отървете от излишните и недотам красиви натрупвания.

Споделяме три упражнения за гръб, които не са трудни за изпълнение. За тях ще ви трябват фитнес топка и гирички, не по-тежки от 2 кг всяка. За още повече движение може да погледнете и видеоурока, който ще ви запознае с още упражнения за гръб, които да правите у дома.

Легнете по корем на фитнес топката. Изпънете краката и леко ги разтворете на ширината на раменете. Ръцете също трябва да са изпънати и да докосват пода. Започнете леко да повдигате ръцете напред и нагоре. Ще усетите как гърбът ви се изправя.Това упражнение се прави бавно. Направете около 10 повторения.

Вземете една гиричка и един стол. Наведете се леко като свободната ръка подпрете на седалката на стола. Започнете леко да повдигате ръката с гиричката към гърдите, все едно теглите ластик. Направете по 10 повторения за всяка ръка.

Заемете разкрачен стоеж. Вземете гиричките в ръце и наведете горната част на тялото напред и надолу така, че да докосвате пръстите на краката си. Започнете да свивате ръцете в лактите, сякаш дърпате ластик. Направете 10 повторения.

Коментирай