Здраве и красота

Нов метод е на път да реши проблема с плешивостта

Тестовете показват положителни резултати

23.10.2013г. / 13 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Учени са на път да открият нов метод за лечение на плешивостта. На този етап опитите показват положителни резултати, но са правени само с мишки. Ако тестовете продължават с този успех, не само, че ще може да се присажда коса, но тя ще увеличава и обема си, нещо, което до момента не се случваше.

На този етап трансплантацията на космени фоликули се извършва чрез преместването им от задната част на главата на плешивото място, обикновено отпред. Самата процедура отнема часове и след нея остава белег. Новата процедура предвижда да се отнеме по-малка част от космените фоликули, да бъдат „отгледани“ и техния брой да бъде увеличен в лабораторни условия и след това да бъдат присадени върху главата на човека.

Свързани статии

Това ще запълни рехавите или плешиви места на главата, а няма да мести косата от едно на друго място.

Главният автор на изследването е Angela Christiano генетик и дерматолог в Columbia University Medical Center в Ню Йорк. Тя съобщава, че това са само първи стъпки и че засега тестовете при мишки, на които са били присадени космени фоликули на човек дават положителни резултати. Това може да се окаже поредният пробив на медицината, революционен метод, който завинаги ще може да реши един естетически проблем, какъвто е плешивостта.

Коментирай
Здраве и красота