Здраве и красота

1200 розови балона срещу рака на гърдата

Послание към българските жени да не пропускат профилактиката за коварната болест

28.10.2013г. / 14 55ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Утре, 29 октомври 2013, в 11 часа до фонтана на обновената пешеходна зона на бул. „Витоша“ при пресечката с ул. „Петър Парчевич“ в София ще бъдат пуснати 1200 розови балона с хелий. Събитието е в памет на българските жени, които всяка година умират от рак на гърдата. Акцията ще се проведе и в знак на съпричастност с близките на починалите.

Целта е да се изпрати послание до всички български жени, че от най-голямо значение в битката с болестта е установяването й в начален стадий.

Свързани статии

Инициативата е част от кампанията по отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата, организирана от Първа САГБАЛ „Св. София“ – София, Военномедицинска академия и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

По време на събитието ще научите: как протече едномесечната кампания, насочена към профилактиката и лечението на заболяването в трите лечебни заведения; какъв бе интересът към безплатните прегледи и консултации и каква е равносметката на лекарите. На място ще бъдат раздавани информационни брошури и анкетни листа за самостоятелно измерване на риска от рак на гърдата.

В акцията по пускането на балоните, която ще бъде и своеобразен край на кампанията, ще участват: д-р Иван Костов – директор на Първа САГБАЛ „Св. София“; лекари от ВМА и АГ-болницата; телевизионната водеща Нана, представители на партньорите на кампанията.

За участие в акцията са поканени министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, председателят на Комисията по здравеопазване към 42-то Народно събрание д-р Нигяр Джафер, директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Нека заедно пуснем 1200 балона и да кажем на жените, че открит навреме, ракът е лечим!

Коментирай