Здраве и красота

Гримиране при мазна кожа

Използвайте козметика за мазна кожа

29.10.2013г. / 09 15ч.
Михаела Лазарова
Ким Кардашиян. Снимка: Reuters

Ким Кардашиян. Снимка: Reuters

Мазната кожа на лицето е трудна за поддържане. Тя изисква всекидневни грижи, редовни посещения при козметик. Често дамите с по-мазна кожа се оплакват, че след като нанесат грима си започва едно нежелателно лъщене на определени области от лицето им като челото и скулите.

Дори когато се гримирате, трябва да следвате няколко основни стъпки, за да намалите нежеланото лъщене. Най-напред измийте лицето си с вода и специален продукт за смесена към мазна кожа. Той може да бъде с лек ексфолиант, да е хидратиращ или такъв, който третира черни точки и пъпки.

Ако разполагате с време може да си направите и една бърза стягаща маска с пюре от ябълка и малко мед. Трябва да престои върху лицето ви 10 минути и след това да изплакнете с вода. Следващата стъпка е слагането на крем. Използвайте хидратиращ крем с матиращ ефект, който е за мазна кожа.

Често дамите купуват какъвто и да е крем. Винаги се съобразявайте с типа кожа и с възрастта, за която е предназначена козметиката. Ако не нанасяте крем, може да използвате и база за грим отново с матиращ ефект.

Свързани статии

Използвайте лек коректор, за да заличите тъмните кръгове и белезите от пъпчици, ако има такива. В повечето случай се използва коректор на стик или такъв който е с малка четчица. Коректори стик, които са зелени на цвят неутрализират червените петна.

След като коригирате несъвършенствата, нанесете фон дьо тен, който е за мазна кожа. Тази козметика има матиращ ефект. Може да го разнесете със специална гъбичка или с пръсти, както ви е удобно. Някои дами добавят към него съвсем малко количество хидратиращ крем за лице.

След като сте нанесли фон дьо тена, изчакайте около 10 минути и може да нанесете и прозрачна пудра. Нанесете я с помощта на четка като наблегнете на носа, скулите, челото и брадичката. Остават последните щрихи като лек руж, който е добре да е прахообразен, сенки и червило.

За да направите грима си по-траен и да намалите омазняването, се нуждаете от един последен трик, който правят много гримьори. Трябва ви термална вода, която леко да пръснете от около 15 см разстояние от лицето.

Коментирай