Здраве и красота

5 грешки, които провалят диетите

Гладувате излишно

09.11.2013г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато искате да отслабнете, често прескачате от една диета в друга. След мъчителния период на спазването им, вие осъзнавате, че усилията ви са били напразни и не са дали резултат. Защо? Често докато спазвате определен хранителен режим, допускате грешки, които провалят процеса на отслабване. Ето най-честите, които трябва да избягвате, когато искате да се разделите с няколкото излишни килограми.

Гладувате

Гладуването и пропускането на хранене от диетичния режим не работят във ваша полза. Организмът ви се нуждае от чести и малки хранения, за да поддържате нормален метаболизъм. Често когато гладувате или пропускате следващото хранене, което е предвидено в диетата, вие изяждате по-големи количества храна, отколкото се нуждаете. Тялото ви ги запазва в мастните депа, вместо да ги превърне в енергия.

Забранявате си някои любими храни

Това ще ви изкушава по време на диетата. Ако обичате шоколад, не се отказвайте напълно от него. Позволете си два пъти седмично по едно-две блокчета, но черен шоколад. Така ще бъдете по-спокойни и спазването на диетата ще бъде успешно.

Обещавате да се храните здравословно

Вместо да се доверите на диетолог или да потърсите повече информация за диети, които наистина дават добри резултати, вие сами изготвяте хранителния план. Обещавате си да се откажете от преработени храни, мазни храни и всякакви лакомства. Това обаче не прави винаги плана ви успешен, трябва да знаете как се съчетават правилно храните. Освен това има определен дневен прием на калории, когато наистина искате да отслабнете. С хранене, което ви доставя 3000 калории например няма как да постигнете желаните резултати.

Свързани статии

Не се захранвате

Дори след спазването на балансиран хранителен режим, който включва 5 хранения на ден е необходимо да се захраните. По време на захранването е възможно също да свалите още килограм или два от вашето тегло. Друго, което забравяте е, че за да поддържате добра фигура след диетата трябва да си промените културата на хранене.

Не спортувате

Спортът е здраве! А когато го комбинирате със здравословна диета, ще ви помогне да свалите и излишните килограми. Активности, които са приятни и могат да ви помогнат да отслабнете са каране на велоергометър, плуване, въртене на обръч, крос тренажор, скачане на въже. Изберете спорт, който ще ви доставя удоволствие. Ако йогата и зумбата ви карат да се отпуснете – доверете се на тях. Но не забравяйте, че добрата фигура се постига и с редовна физическа активност.

Коментирай