Здраве и красота

С няколко килограма по-млади!

05.04.2006г. / 10 57ч.
Аз жената
С няколко килограма по-млади!

За тези, които не се чувстват удобно в дрехите си и смятат, че са прекалили с някои любими храни, стартира Националният конкурс за здравословно отслабване “XENICApitaL” – “С няколко килограма по-млади!”. Тази година поради огромния интерес към програмата от първи април отвориха врати 17 специализирани кабинети в големите градове на страната.
Всеки проявил желание да участва може да се обади на горещия телефон 0700 10 105, на цената на един градски разговор. На него ще получи подробна информация за конкурса от медицински консултанти. Тези, които имат наднормено тегло, ще бъдат насочени за безплатен преглед и консултация от специалист в кабинетите по градове. На всеки от участниците в Националния конкурс, лекарите специалисти ще изготвят хранителен режим, а при необходимост ще им предписват медикамент за намаляване на теглото.
> Участниците, които са се справили най-добре в конкурса, печелят екскурзия в чужбина, система за домашно кино и домашен фитнес уред.
Кандидатите до месец септември, когато ще завърши конкурсът, ще трябва да загубят от 5 до 10 % от теглото си. През този период те ще трябва да спазват трите основни принципа на здравословното намаляване на теглото:

– рационален хранителен режим;

– повишена двигателна активност;

– при необходимост приемане на лекарство за намаляване на теглото.

За първи път националната програма ще бъде отразена в предаването “Огледала” по bTV. В продължение на три месеца зрителите ще станат свидетели на здравословното сваляне на килограми на 9 участници.
За всеки месец участниците имат поставени цели, които трябва да изпълнят. В края на първия и на втория месец ще отпаднат по трима участника, които не са успели да изпълнят целите. В края на третия месец тримата финалисти ще се борят за голямата награда – пътуване до Ниагарския водопад.
Деветимата участници, избрани да отслабват заедно, ще бъдат подложени на методика за намаляване на теглото, разработена от доц. д-р Донка Байкова, специалист по хранене и диететика в Института по хигиена. Тя залага на биологичния феномен, че всяка диета действа отслабващо само за две седмици. Щом се изчерпят възможностите за намаляване на килограмите на даден режим, той се заменя с коренно различен, с напълно различни храни, които в предишния период не са присъствали в храненето. По този начин се поддържа разграждането на мазнините.
Всеки от участниците, независимо каква диета си е избрал, ще трябва да приема на всяко хранене, съдържащо мазнина, и лекарствено средство за намаляване на теглото, предписано от доц. Байкова. Целта на хапчето е да попречи мазнините да бъдат усвоени от организма. Затова те се изхвърлят от тялото почти във вида, в който са били приети.
Във фитнес и спининг център “Спарта” всеки един от участниците ще получи “Платинена карта” и ще има достъп до целия център. Ще му бъде изготвена индивидуална спортна програма, която ще включва фитнес, кардио програми и релаксиращи процедури, съобразени с индивидуалните нужди. Участниците ще бъдат наблюдавани от фитнес инструктор.

На адрес: www.otslabvane.com може да се намери подробна информация за Националната програма “XENICApitaL” – “С няколко килограма по-млади!” както и информация за проблемите на наднорменото тегло, причините, които го пораждат, тяхното преодоляване, като всичко това е с акцент върху най-новите научни достижения в областта.

Коментирай