Здраве и красота

Релаксиращи маски за лице

Правят кожата мека и свежа

26.12.2013г. / 12 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За празничната визия е много важно да изглеждате свежи и отпочинали. След няколкото дни на неспирни партита, отново ще се нуждаете от нещо бързо, което да възстанови свежестта ви. Това лесно може да постигнете с продуктите от вашата кухня, с помощта на които да направите тези релаксиращи маски за лице. След тяхното нанасяне вие ще възвърнете блясъка на кожата и ще изглеждате отпочинали.

Маска с тиква

Сварете едно неголямо парче тиква. Изчакайте го да изстине и го направете на пюре. Добавете към него един жълтък, разбъркайте и нанесете маската за 15 минути върху почистена кожа. След това изплакнете с вода.

Маска с авокадо

Трябват ви едно добре узряло авокадо, което с помощта на вилица или кухненски робот да направите на пюре. Поставете го върху почистена кожа за 10 минути и изплакнете с вода.

Свързани статии

Маска с кисело мляко и сок от лимон или краставица

За тази маска ви трябва цедено кисело мляко, но ако нямате, направете следния трик. Върху филия хляб сложете няколко лъжици кисело мляко. Оставете го така за 10 минути и капнете няколко капки от желания от вас сок. Оберете маската без да взимате от хляба. Поставете на лицето за 10 минути и изплакнете.

Маска с ябълка и портокалов сок

Настържете на много ситно или на правете на пюре една ябълка. Към нея добавете няколко капки пресен сок от портокал. Поставете маската върху лицето за 10 минути, след това изплакнете.

Коментирай