Здраве и красота

Сушените плодове увеличават сексуалната издръжливост

За какво още са полезни?

07.01.2014г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

През зимните месеци освен пресни плодове се консумират и големи количества от сушените плодове.

Те са вкусни, здравословни, но не бива да забравяте, че не са нискокалорични. Въпреки това, когато не превишавате техния прием, те имат много ползи за здравето. Богати са на витамини, магнезий, калций, омега-3 мастни киселини и полезни фибри.

В почти всички диетични режими те са част от здравословното меню. Помагат да заситите глада си, когато имате нужда от нещо сладко и дават много енергия. Ако страдате от дефицит на желязо, те ще ви помогнат да поддържате едни добри нива на този микроелемент. Вижте още ползи за здравето от тяхната консумация.

Помагат при запек

Ако страдате от запек, сушените плодове са ефективно лечение срещу този проблем. Направете част от вашето всекидневно меню сушени сини сливи и сушени смокини. Тези вкусни плодове са с високо съдържание на фибри, което стимулира чревната дейност. От друга страна високото съдържание на глюкоза стимулира стомашно-чревните течности, които правят смилането на храната по-лесно и улесняват нейното движение в червата.

Увеличават сексуалната издръжливост

Ако имате проблеми с ерекцията, фурмите са здравословното допълнение към вашия хранителен режим. Хапвайте всекидневно от тях по една шепа, за да повишите вашата сексуална активност.

Намаляват риска от появата на анемия

Сушените плодове, които съдържат големи количества желязо са кайсиите и сливите. В 100 г сини сливи се съдържат железни нива, подобни на тези в 100 г пилешко месо, например. А в 100 г сушени кайсии се съдържа повече желязо, отколкото в 100 г телешко месо. Въпреки високото съдържание на желязо в тези сушени плодове, добре е да редувате храните.

Свързани статии

Помагат за подсилване на имунната система и здравето на костите

Плодовете и зеленчуците са важни за укрепването на имунната система. Когато нямате пресни плодове край себе си, сушените са чудесен заместител, защото те също съдържат големи количества витамин С. Хапвайте повече сушени папая, ананас и кайсии, те освен на витамин C, са богати на витамин A и бета-каротин, които укрепват имунната система и са полезни за кожата и косата . Сушените смокини са богати на калций, което е важно за здравето на костите.

Дават енергия

Сушените стафиди са добър заместител на лакомствата, когато спазвате диета и искате да поддържате добро тегло. Те дават енергия и са подходяща храна преди тренировка, тъй като съдържат големи количества фруктоза. Високата енергийна плътност и полезните диетични фибри помагат за поддържането на оптимално тегло.

Коментирай
Свободно време