Здраве и красота

Съществена грижа за кожата – кои са основните стъпки?

Не само хидратирането е важно!

02.02.2014г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Затова е необходимо да снабдявате организма си с достатъчни количества омега-3 и омега-6 мастни киселини. Ползите от приема им са безспорни не само за кожата, но и за целия организъм.

Свързани статии

Защита от UV лъчи

По-голямата част от хората не използват слънцезащитен крем за кожата си, освен ако не са на плаж. Дори и тогава често не се нанася правилно, не се изчаква нужното време да подейства и след къпане във водата се забравя повторното му нанасяне.

А що се отнася до ежедневната употреба на защитен фактор – тя е също толкова важна, колкото и останалите стъпки. Признаците на стареене на кожата могат да се проявят много по-рано заради недостатъчното предпазване от слънцето. Да не говорим за риска от рак на кожата!

Антиоксиданти

Не на последно място антиоксидантите са полезни както за кожата, така и срещу сърдечносъдов риск и рак. И не само това! Те помагат за неутрализирането на свободните радикали в организма, които предизвикват различни нарушения в системите, заболявания и опасни състояния.

Два са най-важните витамини по отношение на кожата. Това са витамин C и E. Витамин C спомага за изграждане на колагена и стяга кожата. Можете да си го набавите от пълнозърнестите храни, ябълките, и най-вече цитрусовите плодове.

Витамин E защитава клетъчните мембрани и способства за резорбирането на хранителните вещества в клетката. Помага за защитата на кожата от вредните лъчи. Намира се най-много в маслата от пшеничен зародиш, бадемите и фъстъченото масло.

Коментирай